Българският нападател Димитър Бербатов попадна в любопитна класация на най-добрите играчи, които така и не са взели участие на световно първенство. Датското издание "Типсбладет" направи списък с 10-те най-големи имена, които не се докоснаха до Мондиал, а сред тях е и българинът. Редом до него са Ерик Кантона, Райън Гигс, Гарет Бейл, Пиер-Емерик Обамеянг, Яри Литманен, Джордж Уеа, Ейдур Гудьонсен, Алфредо ди Стефано и местната звезда Флеминг Поулсен. 

"България за последно беше на световно първенство през 1998 г., а година по-късно започна кариерата на Бербатов в професионалния футбол и на национално ниво. За 11 години с екипа на родината си той се бори да я класира отново на такъв форум, но така и не успя.

Елегантният нападател трябва да се благодари на Евро 2004, когато добави голям международен турнир във визитката си. Сега вече е в края на кариерата си и няма да има нов шанс да участва на голямо първенство, а за последно "потъна" в Индия и местния Керала Бластърс", пише изданието за Бербатов.