"На този етап не виждам как това може да стане факт, но ако и като шеф притежава финеса и интелекта си като футболист, може би след няколко години ще получи поста". Това заявява един от емблематичните футболни мениджъри Сам Алърдайс в разговор с известния привърженик на спорта от България Кирил Евтимов. Любопитната фраза е цитирана от "Меридиан мач".

Думите на Алърдайс, който за последно беше начело на Евертън, са относно възможността някой ден Димитър Бербатов да стане спортен директор на Манчестър Юнайтед. Както е известно, Бербо е бивш футболист на "червените дяволи" като има редица постижения с фланелката на гранда от "Олд Трафорд".

Наскоро Сам Алърдайс беше треньор във футболен спектакъл с благотворителна насоченост. В звездния мач от благороден характер, проведен на "Стамфорд Бридж", класа показаха редица спортни звезди, сред които Юсейн Болт, Ерик Кантона, Дидие Дрогба и прочие.

Кирил Евтимов, популярен и като Човека в кадър, беше сред ВИП гостите на въпросното звездно благотворително събитие. Бургазлията получи ценна покана за участие в спектакъла от добрия си приятел  - Робер Пирес. Инициативата е на "Сокър ейд".