Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Братът на Димитър Бербатов – Асен, вече работи в детско-юношеската школа на ЦСКА в Лондон, разбра БЛИЦ. Припомняме, че нашата агенция първа съобщи преди няколко месеца новината, че той ще бъде назначен за треньор в „армейската” академия, намираща се в британската столица.

От началото на септември роденият през 1983 година Асен Бербатов е там и тренира отбора, съставен от 15-годишни футболисти.

Заедно с Асен е Методи Георгиев – бивш наставник от ДЮШ на ЦСКА по времето на Александър Томов. Мето е, така да се каже, дясната ръка на представителя на фамилия Бербатови.

„Асен е нов човек. Съвестен, старателен, тренира на повече от добро ниво момчетата. Постоянно се чува с брат си Димитър, който му дава съвети. На 7 октомври е първият му официален мач като треньор и всички му желаем успех”, заявиха източници на БЛИЦ.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В школата на ЦСКА в Лондон тренират около 80 деца, които са разпредели в следните възрастови групи U8, U10, U12, U13 и U15.

60 от тях са българчета, останалите са чужденци, но не само от Англия, но и от доста други страни.

Едно от тях изпъква и прави впечатление. Става въпрос за 8-годишния Ралф, който е англичанин с ганайски корени. Младият талант играе като халф и буквално скрива топката на съперника по време на мачовете.

В академията го наричат Джеси не само защото е сънародник на Едвин Джеси от ЦСКА, но и поради подобната техника, която притежава.

Припомняме, че част от 15-годишните юноши в лондонската школа, ако се развиват добре, ще бъдат прехвърлени в ДЮШ на ЦСКА в София, след което може да получат шанс да стигнат и до мъжкия състав на „червените”.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ