Eдин от най-забележителните нападатели в европейския футбол от края на 80-те и средата на 90-те години на 20 век - Предраг Миятович, е поредното украшение за Мача на годината. Истинските ценители на красотата на тази игра, които на 14 юни ще бъдат в трибуните на стадион „Васил Левски”, ще могат отново да се насладят на майсторството на черногореца.

Включването на Миятович може да се приема като сериозен трансферен удар за Луиш Фиго срещу Димитър Бербатов, защото в благотворителната инициатива бившата звезда на „Реал” се включва в отбора на португалеца.

Миятович най-после ще сбъдне една стара мечта на Фиго – двамата все пак да бъдат съотборници, макар и за един ден. Уви, легендите се разминават на косъм от възможността да делят една съблекалня на митичния „Сантяго Бернабеу”, когато са в пика на своята кариерата.

Роденият в Титоград (днешното име на града е Подгорица – б.р.) голмайстор носи екипа на „Кралския клуб” в периода 1996-1999, отбелязва 30 попадения в 90 мача, става шампион с „Реал” (1996-1997), вдига Суперкупата (1997) и Инкерконтиненталната купа (1998). Връх в кариерата му в Мадрид е триумфът в Шампионската лига (1997-1998). До 2000 г. Фиго носи екипа на „Барселона”, а с Миятович се засичат по терените на Иберийския полуостров като съперници.

Предраг Миятович се отказва от футбола през 2004 г. За последно се състезава за „Леванте”. Оставя след себе си наследството на 148 гола в 455 мача. Пътят му започва от „Будучност”  в родния град като кариерата му минава още през „Партизан”, „Валенсия” и „Фиорентина”.

Играе за националния отбор на бивша Югославия (1989-2003) и отбелязва 27 гола в 73 мача. Участва на световното през 1998 г. и на европейското първенство през 2000 г.

След края на активната си състезателна дейност се насочва към професията на футболен агент, а от 2006 до 2009 г. е директор на „Реал” Мадрид.

Личният му живот винаги е бил в центъра на медийното внимание. Вдига сватба с един от най-известните сръбски модели от края на 80-те – Елена Караман Карич – понастоящем успешен дизайнер и основател на марката „Лорка”. Тя му ражда двама сина – Лука и Андреа. Бракът им обаче просъществува само година и половина.

На всички дела по време на развода колоритният нападател, известен с вечно пригладената си с гел коса се появява в съдебната зала с бейзболна шапка на американския тим „Лос Анджелис Доджърс”, с инициали L&A – Лука и Андреа.

Голямата болка в душата на Миятович завинаги ще си остане загубата на едното му дете. След дълго боледуване и тежка битка с левкемията, на 3 юни 2009 г., 15-годишният Андреа си отива от този свят.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гаиска Мендиета
Иван Кордоба
* Предраг Миятович