За нов шокиращ обрат на събитията около Димитър Бербатов съобщава Sky Sports 24 в Италия. Според сайта на телевизията българинът е най-близо до Фулъм.

Агенция БЛИЦ написа още на 27 август точно в 13:33 часа, че мениджърът на Фулъм Мартин Йол не се е отказал от намерението си да привлече Бербатов и го иска на всяка цена. Още тогава информирахме, че английският тим е отправил конкретна оферта към Манчестър Юнайтед. Именно Мартин Йол взе Бербатов от Леверкузен в Тотнъм през лятото на 2006 година.

Смяташе се, че тази вечер Бербатов трябва да пристигне в Торино, за да подпише с Ювентус, но както Sky, така и Gazzetta Dello Sport твърдят, че вместо това той ще избере оферта от Острова. Във всички сайтове на Апенините се пише, че българинът е променил решението си в последните секунди. Предпочел е да остане в Англия заради “семейни причини”, които не му позволявали да се премести в Италия.

По-рано всички медии в Италия разпространиха информация, че Ювентус и Манчестър Юнайтед са стигнали до договорка, а Бербатов е приел условията на Старата госпожа за заплата от 1,8 милиона на сезон и договор за 2 години. Всичко обаче се обръща на 180 градуса.

"Гадзета дело Спорт" пише още: "В последните 12 часа Бербатов се превърна в най-мразения футболист в Италия. В един и същи ден намигна на Фиорентина, след това феновете на Ювентус замечтаха. 31-годишният нападател няма да пристигне в Торино през нощта, а още утре може да реши да отиде в Лондон, за да каже "да" на Фулъм."/БЛИЦ