Двама от младите играчи на Керала Бластърс – нападателят Прасант Карутадаткуни и вратарят Суджит, заявиха, че звездата на тима Димитър Бербатов е мълчалив извън терена. Те споделиха пред авторитетния сайт Goal.com, че българинът не разговаря почти с никого в клуба, за да чуеш гласа му трябва да го питаш нещо. Темата беше провокирана от въпрос: „Кой прекарва най-много време във фитнеса?“. И двамата младоци бяха категорични, че това е Бербатов.

„Той обикновено казва „здрасти“ и нищо друго. Освен това не общува с нас като другите чужденци в отбора. Ако му зададете въпрос, вероятно ще получите отговор. Но това е всичко, което може да измъкнете от него“, разкри Прасант Карутадаткуни.

Изданието припомня, че при пристигането си в Индия Бербатов заяви, че ролята му в клуба ще бъде да подпомага младите играчи да се развиват. Той посочи себе си като точни човек, който може да ги води в правилната посока.

Другата звезда на отбора – Уес Браун, пък е на точно противоположния полюс. За него младите играчи на Керала казват, че е много приятелски настроен и забавен: „Можем да споделим всичко с него.“