Последният треньор в кариерата на Димитър Бербатов Дейвид Джеймс отговори по изключително внимателно на твърдението на българина, който при напускането си на Керала Бластърс критикува работата на бившия английски вратар. Бербо нарече Джеймс „най-лошия треньор“ чрез публикация в „Инстаграм“.

"Двете големи звезди на Керала бяха Димитър Бербатов и Уес Браун, но аз не съм довел нито един от двамата в отбора. Това, че българинът се оплаква от мен, не е моя работа. Оттук-нататък, при привличането на нови имена, политиката ще е да разберем предварително защо идват те", коментира Джеймс пред индийското издание на Goal.com.

"Аз знам много добре защо Бербатов избра да дойде в Керала. Аз нямах никакъв проблем с това, защото не съм го довел. Разбирам го защо си тръгна и за начина, по който го направи, но това си е негова работа", заяви бившият вратар на националния отбор на Англия.

"От този момент нататък ще има огромна промяна в начина на привличане на футболисти. Първият ми въпрос към всеки набелязан ще бъде дали наистина иска да дойде в Индия. Ако нямат такова желание или пък са несигурни в избора си, то ние нямаме абсолютно никаква нужда от такива играчи, колкото и големи звезди да са те."

"Тези момчета трябва да разберат, че колкото и да е красива тази страна, футболът в нея няма общо с Европа. И най-вече - те ще трябва да живеят тук. Уес Браун например разбра това напълно и го прегърна от първия ни ден заедно и е пример за останалите", завърши Дейвид Джеймс.