Димитър Бербатов не започна силно в индийския Керала Бластърс. Въпреки че играе на нов пост – като офанзивен халф, а не като нападател, Митко не оправдава засега доверието на новите си босове. По обясними причини той все още не е вкарал гол, но не е и помогнал на тима си. Керала се представя трагично на този етап – нито една победа, три равенства и катастрофална загуба с 2:5 в събота. Именно на последния двубой Бербо се контузи и напусна още в първите минути терена.

Веднага из публичното пространство започна да се коментира дали Димитър ще получи парите си, за които се е споразумял с индийците – 1 милион долара. В някои местни сайтове даже се прокраднаха съмнения, че сумата може да бъде орязана, ако Бербатов не се изяви така, както им се иска на шефовете му в Керала Бластърс.

Истината обаче е съвсем друга. Митко ще си прибере парите, каквото и да се случи, защото в договора му не фигурират клаузи за намаляването им при слаби мачове и провали. Както в Европа, така и в Индия контрактите са едни и същи и се спазват. Казано с две думи – даже и да не остави никаква следа в местното първенство, Бербатов ще си получи всичките заплати.

„Най-много да изгонят треньора му, който никога и никъде не се е доказвал. Митко обаче ще си остане до края. Няма как да го изгонят, ако самият той не реши да си тръгне. Но защо да го прави. А и не бива да се избързва с оценките. До финала на сезона има още време, макар че шампионатът, в който играе Бербатов, е доста кратък – започна в средата на ноември и ще приключи през март. През този период Митко със сигурност ще покаже потенциала си”, коментират във футболните ни среди пред БЛИЦ.

Други обаче не мислят така. Според тях Бербо отдавна не е това, което беше. И че трудно ще изригне отново и ще радва публиката с голове, прекрасни асистенции и гениални отигравания.

Но каквото и да стане – никой няма да пипне милиона на българския ветеран. Даже под сурдинка се говори, че Бербатов планува да инвестира част от сумата в построяването на хотел на родното Черноморие.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ