Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс вече е в България и довечера ще се включи в благотворителния мач между съставите на Димитър Бербатов - United Stars и Луиш Фиго - All Stars. Гигс беше първият голям футболист, обявен от българина, след като прие поканата му да играе на "Васил Левски". Днес уелсецът демонстрира отлично настроение на летище "София".

"Чувствам се отлично. Надявам се да забавляваме хората, които ще са на стадиона. Бербо е организирал отличен мач, той беше отличен играч, беше запомнящо се да играя с него", коментира Гигс.

"Играл съм с Уелс в България, не идвам за първи път тук", добави славният полузащитник на "червените дяволи".

Ето какво написа Бербатов за Гигс на 1 март, когато обяви за пристигането му в България:

"Той беше човекът, който ми показваше всеки ден какво значи да си професионалист. Един от първите, които ми изпратиха смс за "добре дошъл" в Манчестър Юнайтед, и винаги беше насреща за съвет или добра дума. А и ми показа трика за дълголетие - йога!

Той е рекордьорът по най-много изиграни мачове в историята на Манчестър Юнайтед с внушителните 963 двубоя.

Той е най-титулуваният играч в историята на футбола! През забележителната си кариера има 36 спечелени купи. С Манчестър Юнайтед е завоювал 13 шампионски титли във Висшата лига, 4 пъти е печелил ФА Къп, 4 пъти - Купата на лигата, 2 пъти е триумфирал в най-престижния клубен турнир Шампионската лига, печелил е 2 пъти Световното клубно първенство, Междуконтиненталната купа, Суперкупата на УЕФА и 9 пъти е вдигал трофея "Къмюнити Шийлд" - английската Суперкупа.

Той е единственият играч, участвал в спечелването на всички 13 титли на Юнайтед във Висшата лига. Играчът с най-много мачове в историята на Висшата лига - 632. Държи рекорда и за най-много асистенции в историята на Висшата лига - 271."