Димитър Бербатов е на лагер с Берое в Турция, където тренира усилено и е много вероятно да вземе участие в някоя от контролите на тима. Паралелно с това обаче той е засипван с молби, за да помогне и да подаде ръка в трудна ситуация.

Зовът за помощ идва от родния му Пирин, научи БЛИЦ. От благоевградския клуб са провели няколко разговора с Митко с надеждата да удари голямо финансово рамо. „Орлетата”, които са люпилня на таланти, са в окаяно състояние. Тимът се намира в дъното на Втора лига – 14-а позиция, а в обозримо бъдеще не се вижда как ще излезе от изключително тежката ситуация.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Местната община прави всичко, за да спаси отбора. Но е доста трудно положението, макар че хората са загрижени за Пирин. От ръководството на клуба подпалиха с молби Митко да даде няколко хиляди лева или в противен случай тимът ще затъва още и още. Никой не му е поискал конкретна сума, но е ясно, че става въпрос за няколкостотин хиляди. Той обаче почти сигурно ще откаже”, разкриха информатори на най-четената агенция.

Пирин не за първи път прави опити да открие спасителната сламка в Бербатов чрез посредници, но сега връзката е била директна.  

„Вижте, на Димитър никак не му е лесно. Неприятно му е, че родният му клуб е затънал здравата. Но не си мислете, че парите при него извират”, коментират близки до футболния исполин, който на 30 януари ще навърши 38 години.