Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Българският нападател Димитър Бербатов разказа подробно как се е случил трансферът му от Тотнъм в Манчестър Юнайтед преди 10 години за рекордните тогава 30 милиона паунда. В същия ден постъпила оферта и от градския съперник Манчестър Сити, но Бербо казал на агента си: „Майната му, отиваме в Манчестър Юнайтед“. В същата вечер „гражданите“ привлякоха бразилеца Робиньо от Реал (Мадрид) за 32,5 милиона паунда.

"Не мисля, че нещата със Сити бяха чак толкова близо. Моят агент ми каза за техния интерес, но аз му отговорих "Дори не ми споменавай някой друг, отивам в Манчестър Юнайтед". Това беше най-вече заради историята, играчите, традициите, всичко", сподели Бербатов в интервю пред списание FourFourTwo, което ще бъде публикувано в октомврийски брой на списанието.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Мисля, че това беше вечерта преди привличането на Робиньо от Реал в Сити. И моят агент ми каза "Берба, има още един отбор, който те иска". Казах му: „Майната му, отивам в Манчестър Юнайтед“. Той ми каза: „Но те ти дават повече пари“. Понякога обаче не става въпрос за пари. Бях като кон с капаци. За мен имаше само една посока, защото винаги съм мечтал да бъда на върха на планината, особено когато идваш от Източна Европа, от малък град и никой не го е правил преди теб. Чувството беше страхотно", продължи българинът.

"Напускането на Тотнъм беше трудно. Виждате го и с други играчи, които сменят отборите си. В моя случай аз следвах начертания път, защото още от малък мечтаех да играя за най-големия клуб в света. Когато този момент дойде, много хора бяха ядосани от избора ми, но аз трябваше да следвам пътя си", добави Бербатов.