Димитър Бербатов заяви след края на демонстративния мач между неговия отбор и този на автомобилния шампион от 24 часа на Льо Ман Ник Левентис, че съвсем скоро книгата му ще излезе на пазара. Той подчерта, че иска да прави децата щастливи и да ги научи да подхождат в трудните ситуации с усмивка. Демонстративната среща бе част от кампанията "С усмивка", наосочената срещу всички прояви на агресията.

„С усмивка всъщност, ако може, така да правим всичко. Опитвам се да правя щастливи децата. Искам на пътя и в трудните ситуации да подхождаме с усмивка. Амбицията трябва да е мотивиращият фактор за успех, но основното нещо е с усмивка да подхождаме и към трудностите. Спортният хъс го има. Това остава завинаги. Хората ще разберат от книгата ми как амбицията ме е водила. Това опитвам да предам и на децата. Съвсем скоро ще излезе книгата. Много ме радва това, което се е получило. Мисля, че хората могат много неща да научат“, каза Бербатов след мача.

„Опитахме да кажем, че ще има трудни моменти, но с усмивка трябва да се подхожда и в тях. Примери даваме. Добрият пример трябва да се следва, а не лошият“, добави още нападателят.