Димитър Бербатов даде интервю за предаването „The Dubai Talk Show“, в което се самопредложи на местните футболни клубове и призна, че може да се пробва като треньор. Бербо беше в емирството по Великден, когато проведе уроци за деца от футболна академия.

"Ако има добра оферта от Дубай, защо да не приема? Мисля, че Марадона е треньор тук. Има и други чужденци. Ако има интерес, звъннете ми", обяви бившият български национал.

"В Индия беше различно. Хората бяха много добри, футболът бе по-различен от това, с което съм свикнал, но бе интересно да видя как правят нещата там. Насладих се, колкото мога. За съжаление семейството ми не бе с мен. Във футбола понякога си далеч от семейството и е тежко", разкри Бербатов.

"В момента не играя, така че прекарвам времето си с децата. Боричкаме се с тях постоянно, ходят на балет, трябва да са активни."

"Може би в бъдеще ще стана мениджър. Всеки футболист мисли, че ще бъде добър треньор. Ние разбираме футбола, но като мениджър е напълно различно. Някои от най-успешните треньори във футбола не са били големи футболисти. Имаш и велики играчи, които се провалят като мениджъри. Затова е толкова трудно и интересно", призна Берба.

"Бях изненадан, че моят хеттрик срещу Ливърпул е най-добър в историята на Висшата лига. Това е голямо нещо голямо. Горд съм! България е малка страна, а да отидеш в най-голямото първенство в света, да играеш в най-големия клуб в света е нещо много голямо. И да го направя срещу големия ни съперник Ливърпул...", допълни Димитър Бербатов.