Димитър Бербатов направи мрачна прогноза за бъдещето на Манчестър Юнайтед. Според него „червените дяволи“ може да останат без шампионска титла колкото Ливърпул (за последно шампион през 1990 г.), ако Оле Гунар Солскяер не получи пълна подкрепа от ръководството.

Бербо вярва, че останалите отбори още са респектирани да гостуват на „Олд Трафорд“ и се надява, че норвежецът ще намери футболен диамант като Ерик Кантона, когото Алекс Фъргюсън привлича от Лийдс през 1992 г.

„Манчестър Юнайтед все още е Манчестър Юнайтед. Ако в момента бях играч, щеше да огледам клуба и да си кажа: „Това е мястото, където искам да отида“. Щеше да ми се иска да бъда футболиста, който да обърне нещата. Да бъда като Ерик Кантона. Повечето от добрите играчи ходят в отбори, които им предлагат възможността да спечелят трофеи. Други им дават шанса да станат легенди. Юнайтед е именно от тези клубове. Надявам се Оле да намери своя Кантона“, коментира Бербо пред „Дейли Мирър“.

„Не мисля, че някой в Манчестър Юнайтед е вярвал, че клубът ще се срине толкова бързо след пенсионирането на Алекс Фъргюсън. Вече са колко, шест години без титла? Дори в момента изостават от Манчестър Сити, Ливърпул и дори Тотнъм. Точно затова не виждам как може да бъдат шампиони. Когато станат осем, девет или 10 сезона, бързо ще се озовеш в положението, в което Ливърпул е в момента“, допълва българинът.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Затова ръководството трябва да даде на Солскяер възможността да купи играчите, от които се нуждае и да се освободи от тези, от които няма полза за клуба. Вероятно ще боли, особено финансово. Дейвид Мойс, Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо не спечелиха титлата и клубът придоби лош навик да купува футболисти, но не знае как те ще паснат в отбора.“

„Можете ли да си представите Юнайтед да не е шампион в продължение на 29 години? Вероятно не, особено след успехите, които клубът имаше съвсем доскоро. Това обаче е възможно. Вижте какво се случи с Ливърпул. Не са печелили титлата от 19900 година. За всеки фен на Манчестър Юнайтед това е най-лошият кошмар“, анализира Димитър Бербатов.

38-годишният Бербо, който премина от Тотнъм на „Олд Трафорд“ в края на август 2008 година срещу 30,75 милиона паунда, призна, че сега също би подписал с „червените дяволи“. Тогава Манчестър Сити също беше в битката за неговите услуги, но той предпочете Юнайтед.

„Днес бих взел същото решение. Трябва обаче да призная, че би ми харесало да играя под ръководството на Пеп Гуардиола. Мисля, че той е един от великите треньори и фактът, че е в Сити показва колко много съперничеството се е променило. По онова време беше невъзможно да откажеш на Юнайтед. Надявам се, че все още е такава ситуацията, но съм притеснен. Ако си Гарет Бейл, напуснеш Реал (Мадрид) и имаш оферти от Манчестър Юнайтед и Тотнъм, коя ще избереш заради желанието да спечелиш трофеи през следващите пет години“, допълва Бербо.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019