Димитър Бербатов се завърна в България, след като изтече договорът му с Керала и се зае сериозно със своята фондация. Българският нападател работи и над мемоарите си.
 
Големият ни футболист сподели пред "Събуди се", че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

„Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата”, споделя Бербатов.

Той определя играта си в английския гранд Манчестър Юнайтед като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболнат му кариера да приключва.

„Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира”, казва Бербатов.

Той сподели и подробности за личния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.
Бербатов сподели, че да бъде в една съблекалня и в един отбор в Роналдо, Рууни и Фърдинанд му е доставаля огромно удоволствие. 

"Като застанеш в тунела до Роналдо, Рууни, Рио Фърдинанд, а след това на терена с тях... получаваш ерекция", призна Бербо.