Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор Димитър Бербатов беше гост на едно от промоционалните събития на британски букмейкър, където се върна към един от най-неприятните моменти в кариерата си. Бербо за пореден път разказа за финала на Шампионската лига, когато малко преди мача с Барселона се оказа ненужен в групата на Сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед.

Бербо игра за „червените дяволи“ в периода 2008-12 година. За този период той имаше радостни моменти като спечелените титли през 2009 и 2011 г., както и голмайсторския приз от Висшата лига за 2011 г. с 20 гола. Сезон 2010/11 беше много силен за българина, но завърши разочароващо с решението на Сър Алекс да го остави извън групата за финала на Шампионската лига.

„В продължение на няколко дни бях разочарован. Сега обаче съм помъдрял и го приемам. Примирих се с положението. Самият Фъргюсън призна, че е сбъркал с решението си. Аз също мисля, че той направи грешка. Това беше най-добрият ми сезон. Бях много уверен в силите си. Мислех, че мога да вкарам дори от централната линия. Бях разочарован, но спечелването на титлата беше прекрасен момент. Продължавам да мисля, че това беше превъзходен сезон за Манчестър Юнайтед“, обяви Бербатов пред в. „Експрес“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През 2017 година Сър Алекс разкри, че съжалява за решението си да остави Димитър Бербатов извън отбора: „Бербатов прие много трудно това, което направих на „Уембли“. Той не заслужаваше да остане извън групата. Нито един футболист не заслужава тази съдба за финала на Шампионската лига. Затова на семинарите с треньорите настояваме на финалните мачове в групата да има 11 резерви.“

Бербо признава, че обожава времето си в Юнайтед, но разкрива, че в момента на трансфера си от Тотнъм през 2008 г. е бил много притеснен заради възможността да играе заедно с Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Пол Скоулс, Рио Фърдинанд и другите. Българинът уточнява, че е успял да се справи с напрежението заради вярата в собствените си сили.

„Онзи ден беше ужасен. За медиите и феновете сигурно е бил прекрасен, но аз бях изцеден и нервен. Сър Алекс обаче ми каза, че вярва в мен и трябва самият аз да си повярвам“, признава 38-годишният бивш национал на България.