Бербатов е купил още два апартамента в столичния район „Оборище”, където преди около две години се сдоби с други две жилища. Тази мълва обикаля от няколко дни София. Според непотвърдена информация Бербо е шарил много пари за въпросните имоти. Не се знае обаче какъв точно е  размерът на сумата.

Припомняме, че за първите два апартамента той извади около 1 милион лева, защото те са много  големи и изключително луксозни. И нещо, което не е никак маловажно – намират се на пъпа на София. Според мълвата новите две жилища Митко ще даде под наем и няма да ги ползва. По този начин той ще си изкарва всеки месец някой лев отгоре, тъй като цената за наема не е никак малка.
Под сурдинка се говори и друго – Бербатов имал намерение да продаде огромния апартамент на булевард „Бъкстон”. Там съсед е баща му Иван.
„Знаете, че той  има и красива къща в столичния квартал „Бояна”, където в момента са жена му и децата им. Така че жилището на „Бъкстон” става излишно след покупките на имотите в „Оборище””, уточняват наши източници.