Българската футболна звезда Димитър Бербатов коментира представянето на Оле Гунар Солскяер като мениджър на Манчестър Юнайтед и неговото бъдеще в клуба. Норвежецът е "под наем" от Молде до края на сезона и записа пет победи в първите си пет мача начело на "червените дяволи".

"Ако Юнайтед продължава така, няма причина Оле да не остане за постоянно. Той свърши чудесна работа до момента. Ако те продължат да играят така до края на сезона, определено от клуба ще дадат на Оле постоянен договор, независимо дали се класират в Топ 4, или не.

Ако все пак от клуба не му дадат шанс, може би друг тим във Висшата лига ще го вземе. В момента той доказва името си отново на най-високо ниво и това е само в негова полза. Когато клубна легенда стане мениджър на същия отбор, той незабавно привлича вниманието на всички играчи - най-вече, защото е бил на същото място и вече е показал качествата си", започна Бербо.

"Оле тръгна безгрешно, но загубата все някога ще дойде. Ще бъде интересно да видим как новият мениджър ще реагира на нея. Разбира се, има и вариант те да не загубят нито веднъж до края на сезона... Това ще бъде наистина невероятно", каза още бившият нападател на Юнайтед.

"Когато имаш толкова звезди в отбора, както е в случая с Юнайтед, понякога е нужна само мотивация - нищо повече. Не мисля, че някой може да оспори, че Оле свърши чудесна работа до момента.

Понякога просто трябва да им нарисуваш една картина на дъската и да им покажеш как да спечелят. Няколко думи за мотивация и това е. Ако си честен със своите играчи, те ще ти вярват и ще те разбират. Тези малки детайли могат да изиграят голяма роля във всеки футболен клуб", продължи Бербатов, след което коментира предстоящия мач между Тотнъм и "червените дяволи".

"Ако Тотнъм преодолее умората в краката си, ще има голям шанс да спечели. Но Юнайтед са много мотивирани и уверени след 5 победи и сега могат да вземат успеха. Ще успеят, ако играят умно и се възползват от умората на "Спърс". Ще бъде голямо шоу, сигурен съм. Загуба и за двата тима ще им коства много, най-вече за техните цели през сезона".