Димитър Бербатов бе на върха на щастието след класирането на Монако за 1/4-финалите на Шампионската лига. „Монагаските” загубиха с 0:2 от Арсенал на свой терен в реванша между двата тима от 1/8-финалната фаза, но заради победата си с 3:1 в Лондон продължават в следващия етап.

„Не мисля, че много хора очакваха това да елиминираме Арсенал. Вярвахме, че сме способни да направим нещо специално, защото имаме добри играчи. Нашият отбор е много млад, имаме голям талант и както виждате, изненадахме много хора“, заяви Бербатов след мача.

„Класирахме се за следващия етап срещу много силен отбор като Арсенал, с малко късмет, но в крайна сметка продължаваме напред. Борихме се като отбор. Ключова бе победата в първия мач, в който вкарахме три гола и това ни даде комфортна преднина”, допълни нападателят.

„Последните 10 минути днес бяха много напрегнати за нас. Футболистите на Арсенал искаха да вкарат решаващ гол. Преди това ни отбелязаха два гола от наши грешки, което е нормално, защото отборът ни е много млад. Все пак всички се раздадоха на 100% и удържахме на натиска“, завърши българинът.