Близките на един от най-перспективните млади баскетболисти у нас – Стилиян Колев, се обръщат с молба към всички, които могат да помогнат. Момчето се бори с рядката форма на рак – Синовиален Сарком.

Ето какво пишат близките на младежа:

„Стилиян Колев е състезател от баскетболен клуб Сливен Баскет. 12-годишен, един от най-перспективните играчи на клуба, избран в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017.

На 01.08.2017 г. му беше направена операция на дясна подбедрица, като бе отстранено туморно образувание с големина около 5 см. Предположенията бяха за доброкачествено образование, но след направена хистология, 42 дни по-късно се установи съвсем различен и неочакван резултат. Поставената диагноза, след хистологията, е Синовиален Сарком, рядко онкологично заболяване.

След бърза реакция на родители, приятели, състезатели от клуба и ръководство, Стилиян замина в Турция за допълнителни изследвания. Лечението, което предлагат в болница Лив Хоспитал в Истанбул е със заявка за напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължът между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.

Обръщаме се с молба към всеки, който може да помогне на семейството.

Дарителска сметка на името на детето е:

Iban:BG62STSA93000024715835

Bic: STSABGSF

Титуляр: Стилиян Николаев Колев

PAY PAL: [email protected]“.