ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон. Изключително неприятната новина бе потвърдена от основния благодетел на клуба и човека, който на практика го издигна от пепелта - Александър Чакмаков. Синът на първия капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков призна пред "Тема спорт", че не може да продължи да издържа сам армейския клуб и без необходимата подкрепа най-вероятно ще се оттегли изцяло от баскетбола през лятото на следващата година. Чакмаков и Роберт Гергов се заеха с тежката задача да възстановят славния армейски тим през есента на 2012-а. 

В продължение на 6 години двамата направиха и невъзможното, за да изградят от нулата клуба и да имат функциониращи всички възрастови групи, от най-малките до мъжете. През лятото на 2016-а ЦСКА официално се завърна в мъжкия баскетбол, като започна участие в "А" група (второто ниво на България). Водени от Йордан Колев, "червените" записаха два поредни сезона, играейки изцяло със собствени кадри, произведени в школата на тима, предимно момчета на 17-18 години. Наравно с това Чакмаков се зае и с още по-трудната задача да изгради нова зала на клуба поради нарастващия интерес от страна на младежи да са част от него.

Така освен изцяло реновираната база на "Българска армия" бе взета и бившата гребна зала в местността "Къро". След мащабен ремонт се очаква тя да бъде завършена до края на годината, като ще е с капацитет за около 600 зрители. По всичко личи обаче, че феновете на ЦСКА няма да могат да гледат мъжки баскетбол там. Още по-тежко обаче ще стане за клуба, ако Чакмаков преустанови да помага финансово и за школата, каквито намерения има. Всичко това би могло да доведе до нови черни дни пред ЦСКА и баскетбола на "армейците". Клуб, който заема трето място по спечелени титли в историята на този спорт - 12, далеч пред следващия го Локомотив (София) с шест, който обаче отдавна вече не е част от мъжкия спорт.

Вече бившият треньор на ЦСКА Йордан Колев ще оглави нов сериозен проект в Бургас. 54-годишният специалист се очаква да бъде обявен в близките дни за наставник на Черноморец. Заедно с Колев към морето ще поемат и някои от баскетболистите на ЦСКА.