Баскетболистите на Видабаскет ще направят една тренировка в плевенската зала „Балканстрой" и ще се запознаят с обстановката, отборите и организацията на най-престижните турнирни надпревари у нас съобщи официалният сайт на отбора.

Битката за трофея в гр.Плевен ще се води 4 дни, а четвъртфиналните двубой ще започнат на 12-ти март със срещата Видабаскет - Лукойл Академик, а програмата за деня е следната:

Четвъртфинали:
12 март /четвъртък/
14.00 часа - Лукойл Академик - Видабаскет
16.00 часа - Левски - Черноморец
10.00 часа - Спартак-Плевен - Евроиннс Черно море - пряко по БНТ
20.00 часа - Рилски спортист - Балкан

Победителите от четвъртфиналите се класират за полуфинали, които ще се проведат ден по-късно на 13-ти март. Мачът за 3/4 място ще е на 14-ти, а големият финал на 15-ти март.

Честта на баскетболен Видин в Плевен ще защитават Михаил Капитанов, Бойко Пангаров, Юлиян Колев, Николай Балев, Ивайло Б.Илиев, Владимир Цветанов, Александър Михайлов, Ивайло П.Илиев, Теодор Киров, Ивайло Ценков, Владимир Цанков и Александър Войнов. Единствено юношата Стефан Богомилов поради настинка ще пропусне надпреварите. Старши треньорът Красимир Генов ще може да разчита на него другата седмица за домакинската среща от подновяването на шампионата./БЛИЦ