Александър Везенков се присъедини към националния отбор на България и вече тренира със съотборниците си за предстоящите световни квалификации с Чехия и Финландия. Крилото на Барселона изтъкна, че за него винаги е важно да играе за страната ни, като в същото време дава всичко от себе си и за клубния си отбор. Ето какво сподели Везенков за БНТ след прибирането си у нас.

“Искам да благодаря на г-н Пешич, на ръководството на Барселона, те проявиха разбиране, казаха ми, че това ще е най-добро за мен, както физически, така и психически. Трябват ми мачове. Обстановката тук е най-добра. Играя за моята родина, пред хората в моят град. Много е радостно, че отново съм с тези момчета, при това по-рано от предишния път”, започна крилото. 

“Всички сме тук за една цел. Мисля, че всеки един от нас, аз особено, сме се научили от направените грешки през ноември. Дий Бост играе на едно уникално ниво последния месец и мисля, че това ще допринесе за един хубав резултат”, продължи Сашо. 

“Искам да благодаря и на г-н Минчев и на целия щаб, те помогнаха много. Той е в добри отношения с г-н Пешич. Всички знаеха колко е важно за мен да съм тук. Дий иска да покаже това, което прави във Франция и тук”, сподели още той. 

“Чехите са най-класния отбор в групата, макар и двамата им най-добри играчи да не са тук. Имат играчи от испанската лига, от Нимбурк, които играят добре в Шампионската лига. Ще се борим. Трябва здрава работа тези три дни, да слушаме треньорите, да не прегорим и мисля, че ще се справим. Без феновете няма как да стане. Те винаги ни помагат. Надявам се да видим залата пълна. Надявам се да не ги разочароваме”, завърши Везенков.