Националният отбор по баскетбол отпътува за Русия с амбиция за нова победа във втората фаза на световните квалификации. Преди два дни момчетата на Любомир Минчев сензационно победиха третия в световната ранглиста Франция.

Александър Везенков и съотборниците му от националния отбор вече са оставили зад гърба си гръмкия успех над "петлите" и мислят само за следващия мач - гостуването в Москва.

"Надявам се това да е бъдещето на българския баскетбол. Да се обединим всички, но победата над Франция е история. Това стана преди два дни. Сега ни предстои мач с Русия, който е много важен, за да продължим да мечтаем. Много силен съперник, който иска да продължи, с много класни състезатели. Трябва да сме много концентрирани.", каза Везенков преди заминаването на "лъвовете". 

"Сърцето, отборната игра и всичко това, което показахме ще ни помогне. Трябва да сме малко по-дисциплинирани в техническите указания. Защото срещу Франция играхме много добре второто полувреме.", добави баскетболистът на "Олимпиакос".

България се изправя срещу Русия утре от 18:00 часа във втория си мач от група К на световните квалификации. В първата си среща руснаците загубиха от Чехия.