Голдън Стейт Уориърс поведе на Кливланд Кавалиърс с 1:0 победи във финалната серия на НБА. Всички говорят за поредния убийствен мач на Леброн Джеймс, който наниза 51 точки!

Но всички говорят и за уникалния гаф, който сътвори Джей Ар Смит. Гардът на Кливланд се превърна в главно действащо лице във финалните секунди.

При резултат 107:107 той овладя борба в нападение, но не потърси стрелба или съотборник, а дриблира до изтичането на времето. След това срещата отиде в продължение, в което Уориърс поведе с 1:0. 

Първоначално се появи информация, че Смит не е знаел, че резултатът е равен, а е мислел, че Кливланд води и затова е изиграл така ситуацията. Така говорят и красноречивите жестове на Леброн Джеймс, който не вярваше какво се случва, а подканяше съотборника си да атакува коша на противника.

По-късно обаче явно, за да замаже гафа, Джей Ар Смит, каза: “Просто исках да изкарам топката и да потърся стрелба. Знам, че бяхме равни с Голдън Стейт..." 

Нестандартният му ход се превърна в абсолютен хит в социалните мрежи, при това не просто сред феновете, а и сред редица колеги.