Баскетболният Левски Лукойл спечели Балканската лига, след като на финала победи косовския Башкими. Това е трети трофей за „сините“ в 10-годишната история на надпреварата.

„Лятото се колебаехме дали да участваме. Беше тежък момент с липса на финанси. Знаехме, че това участие ще струва около 40 000 лева. Направихме го за младите играчи, които сега са в Академик. Така се развиха нещата през сезона, че се обединихме и от участие целта ни стана да печелим. Знам, че получихме сериозен подарък от Башкими. Ако играехме срещу Рилкси спортист, сигурно щеше да бъде много по-различно и по-трудно. С всеки изминал ден отборът върви нагоре. Има изключително постоянство в играта на Божидар Аврамов и Станимир Маринов, но успехът е на целия отбор“, коментира Тити Папазов.

„Това, с което превъзхождаме останалите отбори в България, е, че със състав от 14 баскетболисти, дори и при контузии, можем да водим тренировъчен процес на много добър ритъм. На мен ми се къса сърцето, че има по двама души, които не играят. Това е минусът, но големият плюс е, че ние работим наистина много добре. Знам, че времето работи за нас. Ние сме в най-тежката психологическа ситуация, тъй като имаме най-добрите условия и трябва всеки ден да се доказваме“, добави треньорът.

„Благодаря на хората, които ни помогнаха, на г-н Златев и на Лукойл. Естествено, тази победа е подарък феновете на Левски, които знам, че в най-важния момент ще бъдат с нас. Ние сме единственият колективен спорт, който носи трофеи. Вярвам, че това е жест към тях. Очакваме ги в най-решаващите моменти“, завърши Папазов.