Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе на върха на щастието след победата над Балкан с 86:85 в Ботевград и спечелената шампионската титла. След срещата Тити Папазов направи изключително емоционално изказване.

„Днес с Божията помощ спечелихме. Съперникът изпусна два удара под коша, защото всички ние се бяхме изправили срещу злото и омразата. В продължение на 5 месеца всички, с изключение на няколко клуба, но три от оновните клуба през цялото време сееха омраза и завист към нас и всичко това, което те правиха, Господ им го върна. Защото, ако в три мача ние бяхме по-добрия отбор, то днес Балкан игра на гребена на емоцията, имаше един фантастичен Захариев, но видяхте един невероятен Левски, който се върна от -15 точки и когато накрая съдбата беше в ръцете на Господ, Той си каза тежката дума. Няма как с толкова омраза срещу нас, Той да не ни помогне. Това е истината. Съжалявам, че и всички вие станахте неволни участници в тази омраза, но това са фактите. Чухме всякакви неща и дори на г-н Голомеев ще отговоря – няма такава на света като синята любов. Тези хора спасиха отбора 2015-а година и това е отбора на сърцето им и това е отбора, който носи титлите на Левски", сподели наставникът на шампионите пред БНТ.

"Който където иска да се припознава, няма значение. Ние не сме правили фалити, ние само сме направили нещо, за да го има баскетбола в София. Искам да благодаря на страшно много хора, но сега едва ли ще мога да се концентрирам. Благодаря на всички, които дочакаха своя миг. Мога да кажа, че работих с отбор, в който всички играчи преглътнаха егото си и сега искам да отбележите, че това е отборът на Лукойл и съм убеден, че това е най-сладката титла за г-н Златев, както съм убеден и че това е спечелената титла с най-много български минути“, добави Тити Папазов.