Tреньорът на Левски Лукойл Тити Папазов призна, че клубът носи вина за ексцесиите по време на втория мач от финалната серия срещу Балкан (Ботевград) в зала "Универсиада". Припомняме, че мачът в София бе прекратен заради голям скандал. Стигна се до сериозно напрежение между феновете на "сините" и треньорската скамейка на гостите.

Останалите 3,01 минути от срещата ще се доиграят днес от 18 часа, но без публика. Прекратяването на срещата дойде при резултат 66:59 за Левски Лукойл. 

Папазов сподели, че ще предложи от новия сезон да се забранят гостуващите агитки по време на баскетболните мачове у нас. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Специалистът все пак подчерта, че въпреки ексцесиите, клубът му не е нарушил нито едно правило.

"Изгонихте хората от залата, не знам кой ще дойде повече", обърна се Петър Бакърджиев от bTV към Папазов, който се разпали още повече и заплаши журналиста: "Ще те съдя, да знаеш! Заради това, че обвиняваш директно мен!".

"Според вас, ако сме нарушили правилата, дали мачът ще започне? Защо не питате феновете защо са решили да седнат там? Отидох заедно с дежурния делегат на мача и ги помолих да се мръднат, но те отказаха категорично. На полувремето аз бях за това те да мръднат, за да няма ексцесии. Може да питате делегатът Боби Пелтеков. Аз не се крия какво съм казал. Само че, винаги нашите фенове са много лоши, а другите са много добри. Защо не коментираме другите? Има ли указания при такива ситуации в рамките на един час да бъде напусната залата? Кой не напусна залата? Кой не изпълни инструкциите на главния съдия", попита Папазов.

"Изключително неприятна ситуация, за която сигурно ще бъдем наказани. На базата на някое лошо събитие, за което са виновни феновете на Левски, съдията дойде и ни каза на двамата треньори, че залата трябва да бъде изпразнена в рамките на един час и трябва да останат само служебни лица“, продължи специалистът.

"Като член на Управителния съвет категорично ще предложа на базата на това лошо събитие да няма гостуващи фенове на баскетболни мачове в България. Това се е случило в по-напреднали страни като Гърция и Турция. Категорично да се забрани зад пейките да има фенове. Ако ние сме нарушили правилника, да ние носим отговорност за лошата организация. Ние носим вина като клуб и трябва да съм най-големият глупак да кажа, че не сме виновни като клуб, но не сме нарушили нито едно правило. Щом коментирате моето поведение, аз искам да питам, нормално ли е масажистът на Балкан да хвърля бутилка по феновете", добави Папазов, който твърди, че не е видял бесилото в залата, което феновете на Левски издигнаха към скамейката на гостите.