Президентът и старши треньор на баскетболния Левски Константин Папазов даде пресконференция преди старта на сезона.

"Спрямо финансовите ни възможности към момента, това е най-доброто, с което разполагаме. Единствената цел, която си бях поставил преди началто на сезона, но не успях да постигна, бе да взема Христо Захариев в Левски. И през този сезон, както през последните няколко, ще разчитаме на младите играчи в клуба. Именно те спасиха Левски, когато клубът бе пред закриване през февруари 2015 година. В годините, когато имаше милионни бюджети, успяхме да изградим школа, която днес бъде гръбнака на отбора. Задачата пред момчетата през този сезон не е да гонят титлата в първенството, тъй като трудно може да се борим с Лукойл Академик, та дори и с Берое, Балкан и Рилски спортист, а да играем красив и атрактивен баскетбол, с който да върнем публиката в залата. Не сме психически обременени от гоненето на конкретни места, така че и аз се чувствам по-спокойно в тази ситуация", каза Папазов.

Треньорът на Левски разкри, че тимът се готви от 45 дни в много приятна атмосфера, като благодари на играчите си. Някои от тях също бяха на пресконференцията - капитанът Алекс Симеонов, новото попълнение Крис Минков и ветеранът Веселин Веселинов.

"Тити е събрал доста грамотни хора в екипа си. Състезателите в тима са амбицирани, няма егоисти в отбора. От професионална гледна точка всичко в отбора е изрядно. Радвам се, че съм в отбора, защото бях пред отказване заради травмата, която имах, но Тити ме убеди да остана", каза Веселин Веселинов.

"Правилното решение за мен бе да премина в Левски. През февруари имах операция на коляното и не бях в състояние да играя и да помогна на Лукойл в решителните мачове. Сега в Левски ще имам повече възможност за изява. Всички в отбора си помагаме", коментира Крис Минков.

"Левски има някои от най-добрите млади играчи в България в момента. Не са само тези, които са тук с мен", каза Папазов. "В лицето на Иван Алипиев и на Кръстан Кръстанов притежаваме един от най-големите таланти. Струва си хората да дойдат да ни подкрепят само заради това, защото в тима ще играят млади, български момчета. Имаме един чужденец и Джими Хънт, който аз броя за полубългарин. Сигурен съм, че Левски рано или късно отново ще бъде финансово стабилен и ще може да си позволи по-мащабна селекция. С този отбор мисля, че имаме реална възможност да се борим за място във Файнъл Фор на Балканската лига, както и силно се надявам, че ще можем да стигнем полуфинал, ако не за първенството, то поне за купата на България", допълни специалистът.

Левски открива новия сезон в НБЛ в неделя с гостуване на Черно море във Варна, а в сряда приема македонския Куманово в първи двубой от Балканската лига.