Левски Лукойл допусна трето поражение във ФИБА Къп. Избраниците на Константин Папазов отстъпиха като гост на Балкан с 57:81, след като изоставаха през целия мач. 

„Първо поздравления на Балкан за победата. Цифрите са доста красноречиви. Факт е, че загубихме мача в рамките на пет минути. Не че преди това сме го печелили... Този кош в края на третата част със сирената е само за две точки, но като емоция е голям плюс. Частта беше 52:50 при 25 секунди до края. Може да завърши равен и в никакъв случай те не трябва да вкарват кош. Ние направихме грешки и получихме кош със сирената по най-левашкия начин. В следващите пет минути серията е 19:2 и това беше опустошително. За пет минути всичко се срина. Трябва да бъдем обективни. В хода на целия мач Балкан повече заслужаваше, независимо че ние се борихме", каза Папазов след загубата в Ботевград.

"Само от нас зависи да излезем от това състояние. Вината е изцяло в нас, но по никакъв начин не трябва да обезценяваме добрата игра на Балкан. В този мач Левски игра лошо и много слабо в рамките на 5-6 минути. Реално погледнато имат голямо психологическо предимство. Ние другата седмица трябва да дойдем тук и да изглеждаме по друг начин, ако искаме да играем в следващата фаза на турнира за Купата на България. Победата на Алба не е добра и за Балкан, но нека да не мислим в тази посока. Факт е, че вече близо месец играем под възможностите си. Стараем се. Някъде се връщаме по-скоро с характер. Днес обаче нямаше и кога, а и сривът беше много голям. Просто ни нокаутираха. Изпаднахме пет минути в нокаут. При 23 точки разлика реално последните пет минути резултатът е 6:5, след канонадата преди това. При 56:52 започва тази серия от 19:0. Има го в баскетбола. Ние също губехме с 11 и изравнихме за 50:50", обясни още Тити Папазов.