Реал (Мадрид) хвърли бомбата и заплаши да напусне испанското първенство. Причината за недоволството на Кралския клуб е спорно съдийско решение в края на финала за националната купа по баскетбол срещу Барселона.

В същинско Ел Класико между двата коша каталунците спечелиха трофея след 94:93 след продължение в драматичен мач, в който Барса навакса пасив от 16 точки.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Причината за недоволството на Реал (Мадрид) е победният кош на Анте Томич, който беше зачетен, след като съдиите прецениха, че Антъни Рандолф е взел борба в противоречие на правилата. Повторенията показа, че няма никакво нарушение от страна на баскетболиста на „белия балет“.

Съдиите обаче не промениха решението си, дори след като прегледаха видеозаписите. Сега Реал (Мадрид) заплашва да напусне първенството, ако от баскетболната Лига не признаят грешката.

„За втора поредна година има съдийски грешки срещу Реал (Мадрид). Като гледам спорната ситуация на записите, не виждам нарушение на правилата от Антъни. Щом съдиите не виждат, че става дума за чист чадър, значи има нещо съмнително“, коментира спортният директор на „белия балет“ Хуан Карлос Санчес.

Малко преди спорната ситуация имаше съдийско ощетяване и срещу Барселона. При 92:90 в полза на каталунците Крис Сингълтън атакува коша, но беше фаулиран от Рандолф. Реферите обаче не отсъдиха очевидното нарушение.