“Срамно е това, което се случва в баскетболния клуб ЦСКА”, заяви пред БЛИЦ бившият играч на “червените” Станислав Станков, който ще бъде част от Инициативния комитет за спасението на тима.
“Срамът е не само за ЦСКА, но и за българския баскетбол като цяло. Такива люде като Георгиос Стерянопулос и Бане Прелевич нямат място в нашия спорт.  Не може да загърбиш с лека ръка институцията ЦСКА и да не си мърдаш пръста, след като малките баскетболисти падат с унизителни резултати от сорта на 160:5. Не може да не реагираш, да не предприемеш мерки. Щом пасуваш, значи нямаш възможност да издържаш ЦСКА. А щом е така, единственият изход е да си тръгнеш. Аз призовавам въпросният грък да напусне клуба, който с такава лека ръка успя да почерни и да затрие”, добави Станков.
“Как може да бъде спасен ЦСКА? Решението на този сложен ребус е в спонсорството. Нужни са рекламодатели и силни спонсори, но не един, а няколко. Така е на Запад, нали се учим оттам. В Италия има клубове, които се спонсорират от над 10-15 фирми. Разбира се въпросът е да се намерят такива, които да помогнат и на ЦСКА. . Може някои да не се съгласи с мен, но по-добре клубът да бъде закрит отколкото да се измъчва по този начин. Аз съм оптимист и вярвам, че все някой ще откликне на зова за помощ, защото в случая става въпрос за голямо име в българския спорт – бих казал даже за най-голямото, за ЦСКА”, каза още Станислав Станков.
“Искам да изкажа разочарованието си от привържениците на ЦСКА. Защо пасуват? Защо гледат с такова безразличие на случващото се в нашия тим. Нима не са погледнали какво представлява залата на стадион “Българска армия” или пък не следят събитията в клуба”, завърши Станков, който има 3 шампионски титли и 5 купи на България с червения екип/БЛИЦ