Баскетболният Левски привлече таланта на ЦСКА Кръстан Кръстанов. Трансферът вече е факт, но от ЦСКА имат претенции относно действията на треньора на „сините“ Константин Папазов.

„Никога не сме давали разрешение за трансфер на нашия играч Кръстан Кръстанов в Левски“, каза за BGbasket.com председателят на УС на ЦСКА Роберт Гергов. „През последния месец заедно с Александър Чакмаков имахме многократни обаждания от Константин Папазов и във всичките тях му казахме, че не желаем да се разделяме с Кръстанов. В крайна сметка от медиите разбрахме, че баскетболистът ни вече е сигурно ново попълнение на Левски 2014“.

В договора на Кръстанов има клауза, според която при плащане на определена сума, играчът може да премине в друг клуб. Точно от това се се възползвали от Левски.

Според Гергов случаят „Кръстанов“ е пълен аналог на случая „Неймар“ и ЦСКА не може да спре своя състезател, но винаги е вярвал, че в баскетбола ни трябва да има морал. „Изглежда обаче, че това е история у нас или поне за Папазов такъв не съществува. Самият Чакмаков неведнъж през годините му е помагал“, допълни Гергов.

„Не става въпрос за пари. Ние искаме около Къци и останалите момчета, които през миналия сезон дебютираха в мъжката А група, да изградим представителния отбор и да върнем ЦСКА там, където му е мястото“, каза още Гергов.

„Ние сме ЦСКА и със или без Кръстанов ще имаме силен отбор. Не се оплакваме, но искахме да развием таланта му. Едно 18-годишно момче обаче лесно се манипулира и от това се възползват някои. Искрено му пожелаваме успех и дано получи нужното и обещавано игрово време, за да се реализира“, завърши Гергов.