Баскетболистите на Сърбия победиха домакина Турция с 80:74 в третия си мач от група „D” на европейското първенство, което се провежда в четири страни. Срещите от тази група се играят в Истанбул.

Богдан Богданович бе най-резултатен за Сърбия със 17 точки. Стефан Йович пък завърши с 15 точки, 9 асистенции, 4 борби и 2 отнети топки. Драган Милосавлевич и Милан Мачван вкараха по 8 точки. Мелих Махмутоглу реализира 19 точки за Турция, а Джеди Осман се отличи с 15 точки, 5 асистенции и 2 чадъра. Семих Ерден остана с 13 точки, а Фуркан Коркмаз завърши с 11 точки.

Сърбия е с 2 победи и една загуба в групата, а турците са с един успех и две поражения.

Испания пък попиля домакина на група „C” Румъния с 91:50 в Клуж-Напока и записа трета поредна победа на европейското първенство по баскетбол. Пау Гасол и Алекс Абринес бяха в групата за двубоя, но не записаха нито секунда игра за испанския тим, който и без тях нямаше никакви проблеми с румънците.

Хуанчо Ернангомес вкара 18 точки и овладя 12 борби, а Марк Гасол и Пиер Ориола завършиха с по 11 точки. Жоан Састре остана с 10 точки, а Уили Ернангомес вкара 9 точки и овладя 13 борби. Влад Молдовеану вкара 15 точки за Румъния, но нито един от останалите му съотборници не премина границата от 10 точки.

След успеха си Испания е лидер в групата с три победи и нито една загуба. За румънците това бе трето поражение от три мача.