Сърбия ще бъде без една от най-големите си звезди на Евробаскет 2017 (31 август - 17 септември). Милош Теодосич няма да играе на континенталния шампионат заради контузия на прасеца. Отсъствието на 30-годишния плеймейкър беше съобщено от Сръбската баскетболна федерация. Решението, че Теодосич ще пропусне европейското първенство е взето след консултация с новия отбор на баскетболиста Лос Анджелис Клипърс.

Това е поредният удар за сръбския национален отбор по баскетбол, след като само преди дни стана ясно, че центърът Мирослав Радулица няма да играе на Европейското заради контузия на коляното. Сърбите ще бъдат и без Никола Йокич, Неманя Биелица и Владимир Мицов.

Имаше съмнения относно възможността гардът Неманя Недович да участва на европейското първенство, той обаче се възстановява от контузията на рамото и ще играе за националния отбор на Купа Акрополис в Атина след няколко дни.

Сърбия е в Група „D“ на Евробаскет 2017, която ще се играе в Истанбул. Съперници на тима ще бъдат Турция, Русия, Латвия, Белгия и Великобритания.