Спартак организира вълнуващ баскетболен празник в Плевен. Събитието ще се проведе навръх Международния ден на детето - 1 юни (събота) от 9.30 ч. в зала “Балканстрой”. В спортната проява ще се включат всички формации от школата на клуба - от най-малките до 18-годишните. 

Програмата ще бъде пъстра, като за присъстващите е предвидено да има музика, лакомства, награди и много баскетбол.

По идея на организаторите, част от събитието ще бъде и представяне на актуалната книга на журналиста Георги Стоянов - "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата в България. 

Причината е, че през задаващите се летни месеци децата и младежите прекарват голяма част от ваканцията си навън - пред блока, на улицата, в парка. В този период те стават реални участници в пътното движение - по тротоара, на пътното платно, на седалката в автомобила, с велосипед, мотопед или тротинетка. 

Георги Стоянов, който е и автор на инициативата „Обичай Спартак, обичай Плевен“, заедно с треньорите на клуба ще използват случая, за да отправят своите послания към възпитаниците на школата и техните родители, с което да им напомнят да бъдат внимателни и отговорни, за да се радват на едно пълноценно и безопасно лято. 

Подрастващите баскетболни таланти, на които тепърва им предстои да станат шофьори, ще получат и книгата "Останете живи", подписана лично от нейния автор.