Ръководството на Академик Бултекс 99 показа в специален видеозапис грешките на тримата съдии Владимир Цеков, Ивайло Ресиловски и Милен Цветков, с които отборът бе грубо ощетен на срещата реванш срещу Рилски спортист в Пловдив от полуфиналите на турнира за Купата на България. В първия мач "студентите" победиха с 12 точки разлика, но в ответния двубой загуби с 13 точки и не успя да се класира за финала.

Според босовете на пловдивчани във втория мач реферите са допуснали много неточности, които са повлияли на крайния резултат в ущърб на Академик Бултекс 99. В същото време ръководството на отбора поиска оставката на шефа на съдийската комисия Владимир Цеков, който бе и рефер на въпросната среща.

"Сред 4-те най-добри отбора сме в трите надпревари, в които играем - НБЛ, Купа на България и Балканска лига. Смятам, че си вършим перфектно работата. Недопустимо е съдиите и ръководството на БФБаскетбол да се отнасят към нас по този начин. В Самоков си свършихме работата, но за мен в Пловдив се разигра театър. Смятам, че някой трябва да поеме отговорност. Редно е Владимир Цеков да си направи отвод. Не може той да управлява съдиите и да допуска и да участва в такова съдийство", каза президентът на клуба Васил Врачев

"Познаваме се от повече от 30 години - обажда ми се преди и по време на мача - незнайно защо. Може би е искал да предложа нещо, но никога не съм го правил, няма и да го направя. Недопустимо е да се подиграват с труда, който сме вложили и който продължаваме да влагаме. Така не се помага на баскетбола. Публиката е обидена, всички бяга погнусени от съдийството. Това не е един мач, постоянно има разправии, никой не знае по какъв начин се наказват съдиите, никой не разбира какви мерки се взимат. Това не е редно. След като санкциите за технически нарушения на треньор или състезател се оповестяват публично, така и ние трябва да знаем наказанията на реферите. Отбори се ощетяват, а не се взимат никакви мерки. Говорим за съдии с над 20 години стаж, които допускат такива груби грешки - за мен това е умишлено. Как някой млад съдия да се научи да ръководи, като ги гледа какво правят? Как да изградим рефери, как да правим професионален баскетбол? Г-н Глушков е човекът, който трябва да предприеме нещо. От 10 години съм начело на клуба и веднъж не се обадил да види какво се случва тук при нас. Не се е поинтересувал нещо да помогне, при положение че и кметът Иван Тотев и зам. кметът Георги Титюков са отворени хора към спорта. Правим всичко крачка по крачка с огромната подкрепа на спонсора Бултекс 99, Община Пловдив и всички останали, които ни помагат", добави той.

Видеото, в което Академик Бултекс 99 показва как бе ощетен от съдиите: