Сериозен скандал се разрази около националния селекционер по баскетбол и треньор на Берое Любомир Минчев. Както е известно, на последния мач на старозагорци срещу Левски Лукойл, той бе изгонен с две технически нарушения. За тях глобата ще бъде 500 лева. „Такава ще бъде санкцията за тези две технически нарушения. А второто техническо автоматично означава дисквалификация, т.е. да напусне залата“, разясни председателят на Дисциплинарната комисия Тодор Добрев.

Според информацията обаче има и още едно дисциплинарно провинение. От няколко дни се говори, че Минчев е казал на единия от съдиите Станимир Русев (Варна) следните думи: „Ти ку*ва на Стойков ли стана?“. Шефът на Дисципа Тодор Добрев потвърди, че има изпратен доклад от съдиите, в който фигурира подобно нещо. Любомир Минчев има 24 часа, за да реагира на доклада. Ако не го направи, значи потвърждава вината си и според регламента ще бъде наказан още 1000 лева, но и няма да води Берое в един мач. Това вероятно ще бъде гостуването в Самоков на Рилски спортист в събота.

БЛИЦ потърси за коментар Любомир Минчев заради изречената фраза. Ето точните му думи: „Не искам да говоря по никакъв повод. Питайте тези, които са ви дали информацията...“
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ