Голям скандал се разрази в лагера на националния отбор по баскетбол след мача с Полша (78:90). Оказало се, че кош на Филип Виденов не бил отчетен на светлинното табло, а след двубоя никой от нашите не подал контестация, а набързо били подписани докладите.

В края на третата четвърт, при резултат 69:53 за Полша, България отбеляза три поредни коша. Вторият от тях е записан в официалната статистика "play by play" като "Jump shot missed" (пропусната стрелба от разстояние) на Филип Виденов. В същото време дикторът в залата обяви коша на Виденов за реален. В статистиката също така е логично след пропусната стрелба да бъде записана борба на съперников играч, а вместо това фигурира грешка на гарда на поляците Лоуган, коментираха от щаба на националите.

Недоглеждането на статистиците бе засечено от българските журналисти в Полша, от зам.-министъра на спорта Иван Ценов и от Тити Папазов, но никой не бе убеден в правотата си, пише "7 дни спорт".

Никой от баскетболните хора, придружаващи отбора, обаче не можа да си спомни толкова скандална грешка на европейско първенство. Още повече че освен системата play by play, ФИБА демонстрира нова дигитална система, която отчита дори мястото на стрелба на играча. Ако бъде отчетен коректно, резултатът от Полша - България е 90:80./БЛИЦ