Тази нощ започна финалната серия в Националната Баскетболна Асоциация на САЩ. Шампионите ог Голдън Стейт опровергаха своите критици, като взеха убедителна победа срещу отбора на Хюстън Рокетс със 119-106.

Финалите на Източната конференция в НБА също са в разгара си. Можете да видите актуалните коефициенти за мач 2 в bet365 всички останали букита.

Ракетите от Хюстън завоюваха най-добрия рекорд в редовния сезон на лигата и очакванията към тях са големи. За да достигнат до Финалите на НБА обаче, те трябва да преминат през шампионите от миналата година Голдън Стейт. Суперзвездата на Войните Кевин Дюрант излезе на терена крайно мотивиран да докаже, че всъщност Хюстън е отборът, който трябва да се страхува от неговия отбор. Дюрант завърши срещата с впечатляващите 37 точки, реализирани с 14 точни стрелби от 27 опита общо, включително 3 от 6 опита от тройката. Любопитен момент беше, че при смяната си в края на третата четвърт, при наглед предопределен изход от двубоя, Дюрант изрази недоволството си пред треньора Стив Кър. Опитният специалист обаче не се трогна, тъй като много добре знае колко важно за крайния успех в серията е правилното разпределение на игровите минути между основните играчи на отбора.

Другите лидери на Голдън Стейт също бяха на познатото високо ниво. Клей Томпсън също беше в забележителна форма в стрелбата си към коша, като завърши с 28 точки при успеваемост 9 от 18. Стивън Къри записа само 18 точки, което е под средните му показатели, но пък също при успеваемост над 50 %. Универсалният играч Дреймънд Грийн записа само 5 точки, но традиционно беше много полезен при борбите и завършващите пасове (с по 9). Той добави и 2 блока, и 2 откраднати топки към личната си статистика.

Звездата на Хюстън Джеймс Хардън също регистрира много силен мач в личен аспект с 41 точки, при стрелба 14 от 24. За негово съжаление обаче единствено ветеранът Крис Пол беше на ниво от съотборниците му. Пол записа 23 точки и 11 борби, но успя да добави само 3 асистенции, а Хюстън се нуждаеха отчаяно именно от по-добро движение на топката в мача. Центърът Клинт Капела и резервата Ерик Гордън се опитаха да изравнят силите след почивката, но и техните усилия бяха напразни.

Хюстън все пак успяха да се доближат само на 7 точки разлика от Голдън Стейт при оставащи около 5 минути до края на мача. Джеймс Хардън записа няколко поредни коша в тази серия, но от другата страна Клей Томпсън много бързо разби надеждите на Рокетс, вкарвайки тройка, която отново върна разликата до 10 точки. От този момент нататък Голдън Стейт не погледнаха назад и контролираха мача до самия му край.

Треньорът на Хюстън Майк Д’Антъни беше видимо разочарован на пресконференцията след мача: „Разбира се, никой не е мислил, че ще ги отстраним просто така. Имаше прекалено много моменти в този мач, в които не показахме достатъчна психическа устойчивост. Не покривахме добре противника в защита и допуснахме прекалено много търновъри. Също така пропуснахме и доста лесни точки под коша. Определено трябва да бъдем по-стабилни психически в следващите мачове от серията. Сега просто трябва да се стегнем и да се опитаме да си върнем домакинското предимство в серията.“

Мач номер 2 в серията е отново в Хюстън, от 4,00 часа през нощта в сряда срещу четвъртък.