Надпреварата в редовния сезон на най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол – Евролигата, се преполови и вече всеки двубой е с пряко значение за определяне на Топ 8. 

За втора поредна година спортните канали на Мтел правят българските фенове свидетели на най-качествените сблъсъци от надпреварата на Стария континент. Тази седмица програмата на Евролигата отново предлага изключително оспорвани и качествени двубои. 

Началото на баскетболния маратон ще бъде поставено в четвъртък от 21:15 часа, когато Mtel Sport 1 ще излъчи сблъсъка между Панатинайкос и Жалгирис. Гръцкият гранд дели 4-ото място във временното класиране заедно с Реал Мадрид и своя настоящ съперник – Жалгирис. Литовците определено се сензацията в тазгодишното издание на Евролигата и най-вероятно ще успеят да се задържат в Топ 8 и да се класират за плейофите.

От 21:45 часа по Mtel Sport 2 Реал Мадрид посреща Анадолу Ефес. Водени от младата си суперзвезда Лука Дончич, „кралете” са тотален фаворит в сблъсъка срещу турския тим, който заема последното място във временното класиране с едва 5 победи от 19 мача.

В петъчната вечер спортните канали на Мтел ще излъчат още две дербита от турнира. От 19:45 часа, пряко в ефира на Mtel Sport 1, настоящият шампион в Евролигата Фенербахче излиза срещу испанския гранд Барселона. Александър Везенков и неговите съотборници за втора поредна година играят неубедително в надпреварата и ще е чудо ако в оставащите двубои успеят да се доближат до водачите в класирането. От 20:00 часа Mtel Sport 2 ще излъчи пряко класическия балкански сблъсък Цървена звезда – Олимпиакос, в който моментната форма на двата отбора няма никакво значение.

Освен баскетбол, спортните канали на Мтел ще предложат допълнителни емоции и на футболните фенове. В сряда от 21:00 часа Mtel Sport 1 ще излъчи пряко дербито от холандската Ередивизи между Утрехт и шампиона Фейенорд. Отборите са съседи в класирането и победата е задължителна и за двата тима.

От 25-и до 28-и януари Mtel Sport 2 ще излъчи пряко поредното състезание от Европейския голф тур, този път от Дубай. Dubai Desert Classic е сред най-добре платените турнири от надпреварата като наградният му фон е впечатляващите 3 млн. долара.