Сериозни разправии назряха около избирането на града домакин за финала на купата на България по баскетбол. Двубоят между Левски Лукойл и Рилски спортист е на 3 март и в крайна сметка бе гласувано да е във Велико Търново.

Преди това обаче президентът на Рилски спортист Петър Георгиев предложи за домакин Ботевград. От Левски Лукойл не се съгласиха, а президентът на федерацията Георги Глушков лично предложи Велико Търново.

"Гласовете финалът да бъде във Велико Търново бяха 6:4. Така беше направена цялата организация от федерацията. Нашето предложение беше да бъде в Ботевград като най-хубава зала и най-добри условия. Явно, че имаше направена друга организация и предпочетоха Велико Търново. Аз продължавам да съм за Ботевград“, коментира Петър Георгиев.

„Велико Търново не е добър вариант за баскетбола, защото там няма никакъв баскетбол. Не знам какви са мотивите, може би има някакви други неща, които не ги знам. Това е един град, който няма никакъв баскетбол от дълги години. В какво състояние е залата? Според г-н Глушков, всичко е наред. Дори предложих, ако не са съгласни срещата да е в Ботевград, да бъде в "Универсиада" в София“, добави той.

"Президентът предложи мачът да е във Велико Търново и аз съм съгласен, тъй като е на неутрален терен. Петър Георгиев искаше да бъде в Ботевград. Аз не съм гласувал, защото съм страна, както и Тити Папазов. Мисля, че така е най-нормално. Всички са равнопоставени“, коментира президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков.

„Ако беше в Ботевград или Пловдив, някой щеше да бъде ощетен. За София няма как да го коментираме и да се съгласим, въпреки че предложението идва от Самоков. Това е против решението мачът да е на неутрален терен“, добави той.