След близо 50 минути среща с медиите изгоненият от ЦСКА треньор Росен Барчовски не издържа на емоциите, разплака се и напусна залата на пресклуб “България” без да се сбогува с журналисти. Това стана докато четеше част от писмото, което е изпратил до гръцките собственици и се наложи журналистката Миляна Велева да продължи.

Барчовски потвърди информацията на агенция БЛИЦ, че има да взима пари от баскетболния ЦСКА. Той разкри, че "червените" му дължат осем месечни възнаграждения и призна. Специалистът обвини в некоректност гръцките собственици и призна, че ситуацията в клуба е трагична и не се вижда път за спасение.
“Ситуацията в ЦСКА е трагична и незнам дори дали е поправима. След толкова дълго време, чак на 5 ноември най-после успях да се видя т. нар. Собственици Георгиос Стерянопулос и Бане Прелевич. Исках да говорим за залата, за състоянието на мъжкия отбор, както и за мен”, обяви Барчовски.

“Година и половина чакам тази среща. Тях все ги нямаше, все се криеха. Едно от предложенията ми беше да бъде намалена заплата ми, само и само де са стабилизира обстановката. Дори уредиха рекламодатели”, разкри специалистът.

“Това обаче не попречи на Стерянопулос да ме обвини, че аз съм виновен, че в последната година няма реклами, пишели се постоянни нападки в медиите, никой не помагал на отбора и понеже в Европа не си позволявали да гонят и сменят играчи и затова отстраниха мен”, добави Барчовски.

“Бях много изненадан от това решение и след час и половина кавги с тях излязох тряскайки вратата. Възмутен съм и от фактът, че Прелевич веднага се появил на тренировката на отбора и обявил, че сме се разделили по взаимно съгласие, а на някои дори казал, че сам съм си тръгнал”, заяви бившият национален селекционер.

“Това е пълна гавра с мен, при положение че 8 месеца стоях без заплата, единствено през януари получих малка сума, както и през септември. За капак Прелевич ми предложи супер нагло да отидем заедно на мача с Ямбол и да седнем на трибуните. Това ме ядоса още повече. Десет години не бях пропускал мач на ЦСКА и нямаше как да не отида на мача с Ямбол”, допълни Барчовски.

Утре треньорът ще внесе иск в съда за неизплатените заплати към него от страна на клуба. Обезщетението, което треньорът трябва да получи по договор е всички неизплатени заплати плюс дължимото до края на договора му, който изтича на 31 август 2009 година.
 ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ