Бившият гард на Орландо Меджик Карлос Аройо подписа 3-годишен договор с израелския гранд Макаби (Тел Авив), обяви телевизия “ESPN”. По този начин Аройо се превръща осмия баскетболист, който напуска НБА през това лято.
Според данни на телевизията 29-годишният гард ще получава по 2,5 млн. долара на сезон, което се равнява на досегашната му заплата в НБА от 5 млн. долара, но след като се приспаднат данъците. Според условията на контракта Аройо няма да може да се завърне в баскетболната лига на Щатите през следващите два сезона.
Пуерториканецът имаше средно по 6,9 точки и 3,5 асистенции през миналия сезон, но заради спад във формата не взе участие в последните 10 мача на “магьосниците”. За цялата си кариера в НБА, която протече в Денвър, Торонто, Юта, Детройт и Орландо Аройо има средно по 7,0 точки и 3,3 асистенции на мач.
Гардът се присъединява към бившите играчи от “лигата на извънземните”, които напуснаха НБА, за да предпочетат европейските първенства. През лятото това сториха Джош Чайлдрес (Гърция), Ненад Кръстич (Русия), Бостян Начбар (Русия), Хуан Карлос Наваро (Испания), Хорхе Гарбахоса (Русия), Примож Прежец (Италия) и Карлос Делфино (Русия)./БЛИЦ