Сериозен интерес има часове преди първия мач на новия отбор Лукойл Левски в баскетболното първенство. Тимът, воден от Константин Папазов, ще гостува на Берое в събота от 17:00 часа в Стара Загора.

Домакините са получили 200 заявки за билети от фенове на „сините“, които искат да влязат в залата. А тя е с капацитет от 1200 места и може да се окаже тясна, тъй като още фенове искат да подкрепят новия отбор. Така поне в първите часове след обявяване на голямата новина е налице сериозен интерес от страна на запалянковците. Дори и 200 "сини" да подкрепят Левски в Стара Загора, това със сигурност е рекорд в последните години. Дори и в "Универсиада" рядко се събираха толкова организирани фенове на мач в последно време, изключвайки масови събития, като това на 15 февруари 2015 година, когато ултрасите се събраха и с генерираните средства спасиха баскетболния клуб.

Припомняме, че днес от 12:00 часа на специална пресконференция ще бъдат обявени още подробности около проекта. Очаква се на брифинга да присъства шефът на Лукойл Валентин Златев, научи БЛИЦ. Освен него пред медиите ще застанат Константин Папазов и Тодор Стойков, а вероятно Сашо Везенков и Петко Маринов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ