Легендарният Хуан Карлос Наваро продължава да впечатлява с изявите си. Не само за Барселона, а и за националния отбор на Испания. Ла Бомба, както го наричат, вече е играчът с най-много мачове за страната си. В контролата с Венецуела той записа двубой №240, с което изпревари идола си и един от великите играчи в историята на баскетболна Испания Хуан Антонио сан Епифанио – Епи. Няколко минути преди края на двубоя с Венецуела съдиите прекъснаха срещата за кратка церемония.

“Преди 24 години имах честта да изпреваря друг легендарен играч – Нино Бускато. Сега е твой ред и аз те поздравявам. Но това, което ме удивлява не е че го направи, а че впечатляваш на терена вече 17 години. Това е невероятно. Моите почитания към кариерата и успехите ти. Дано носиш късмет на Испания”, обърна се Сан Епифанио към Наваро.

“Искам да благодаря на семейството ми, на моите три момичета, на всички приятели и съотборници, както и на испанската федерация. Ние прекарахме чудесни години заедно и аз съм щастлив, че съм помогнал на много от тях. Нека видим дали можем да направим още нещо голямо. Ние сме много амбицирани. И накрая една силна прегръдка за Серхио Люл. Ние ще се борим и за него”, сподели рекордьорът Хуан Карлос Наваро.