Баскетболният Балкан (Ботевград) поиска оставката на президента на Българска федерация по баскетбол Георги Глушков. Причина за това са събитията от последните дни по време на втория мач от финала на родното първенство, прекъснат от фенове на Левски Лукойл. Ботеградчани излизат със специална декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

Любители на баскетбола в цяла България,

Вие, които ни оказахте невероятна подкрепа в изминалите няколко дни - Благодарим Ви!

Всички виждаме какво се случва в последните няколко месеца в българският баскетбол. Първо обесиха треньорската комисия, а сега обесиха и него самия. От спорт за интелигентни хора, баскетболът стана за посмешище, особено с последните решения на някои комисии. Всичко това е нормално продължение на действията ил по-скоро на бездействието на президента на Федерация баскетбол Георги Глушков.

БК Балкан категорично заявява, че иска оставката на Георги Глушков - човекът, който допусна БФБ да се управлява задкулисно, безпринципно, по неясни правила и в помощ на едни за сметка на други. Настояваме Георги Глушков незабавно да освободи поста си и на негово място да се избере човек, който да обедини клубовете и по ясни и точни правила да изведе любимата ни игра до по-добри времена!

Днес това се случва с нас, а ако не го спрем сега, утре ще се случи и на Вас.

Г-н Глушков, баскетболът е създаден, за да радва хората, а не егото на някого!