Националният клуб на привържениците на Левски отвърна на обвиненията на Иван Гавалюгов към "синята" агитка. На пресконференция днес кметът на Ботевград заяви, че част от привържениците на Левски Лукойл са платени и целят провокации към запалянковците на Балкан. Такива обаче към феновете на Левски имаше от стана именно на Гавалюгов. Кметът на Ботевград бе сред главните действащи лица на двубоя в събота, който Балкан загуби със 73:77, въпреки че водеше с 23 точки. Гавалюгов провокира публиката на Левски с невъздържаното си и агресивно поведение в залата. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Сините" фенове посъветваха кмета на Ботевград да погледне в собствената си паница и да не се оправдава с тях за "безхаберното си управление". 

Цялата декларация на Националния клуб на привържениците на Левски: 

До г-н Иван Гавалюгов,

Господин Кмете, лошо впечатление ни прави изказването Ви, в което определяте публиката на Левски, като "платена, съставена от наркомани, ММА-ци и пияници". Не приляга на личност с вашия статут да хвърля подобни пасквили върху може би най-голямата социална група в България. Пошлите клевети и необосновани подмятания не смятаме, че е редно да присъстват в изявленията Ви, по-скоро подхождат на някой от тъмните субекти в публиката на Балкан Ботевград, която ни прави впечатление, че пристига всеки път с едни и същи бусове и е съставена от едни и същи "колоритни" персонажи.

Не толкова цветущо е положението в града Ви, господин Кмете. Отлично запознати сме със ситуацията в община Ботевград, свързана с нарастващата престъпност, мизерия и циганските набези. Отличен пример за неадекватното ви управление е провеждането на един от най-светлите християнски и български празници, свързани с хвърлянето на кръста на Йордановден, който в последните години неколкократно бива помрачен от представители на циганския етнос. Това обаче едва ли ви интересува, тъй като по всяка вероятност това е твърдият ви електорат.

Нашият съвет е съвсем обикновен, а именно: когато се стараете да гледате в паницата на другия, първо погледнете в своята собствена и се замислете върху гореспоменатите факти. Говорите за платени привърженици, което е изключително лицемерие и сам отговорете на въпроса: "Вашите какви са?".

Второто предложение също е така елементарно: Когато в управлението ви цари абсолютен хаос, не опитвайте да отклонявате фокуса на вашето безхаберие чрез публиката на Левски.

Ще си позволим да цитираме уважавания от нас футболист на отбора на народа, Георги Аспарухов - "Гунди": - "Никой не може да победи публиката на Левски!"

Когато дойдеш в София с мургавата си трупа и скандираш "К.. за Левски" не можеш да очакваш "синята" публика да те посрещне с дребни сладки и кафе.

Успешен мандат, насладете му се, защото може да Ви е последен.

Колкото до всички сини съмишленици, утре всички 19:00 часа в Ботевград, да подкрепим нашите момчета.

Национален клуб на привържениците на Левски София