Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Пини Гершон заяви ден преди двубоя срещу Сърбия в Белград, че предстои тежък мач с тима на Душан Ивкович. След първите 3 мача в групата България има три победи, след като в събота победи Италия в зала "Универсиада" с 81:80. "Знам, че никой преди 3 седмици не е вярвал, че може да оглавим групата след първите 3 мача или, че сме в състояние да играем по този начин. От тук нататък обаче ни чака доста работа, защото срещу Сърбия и Унгария няма да е лесно. Ние обаче играем мач за мач, независимо че след тези три победи трудното предстои", заяви Гершон.
Селекционерът ни няма да може да разчита на контузените Златин Георгиев и Бойко Младенов. За сметка на това място в групата за двете гостувания получи плеймейкърът на Левски Асен Великов.
Селекционерът на Сърбия Душан Ивкович пък заяви, че нашият национален отбор играе отлично, като в основата на успехите са двамата чужденци - треньорът Пини Гершон и Ибрахим Джабер. „Всички знаем каква схема на подготовка имат израелските треньори и няма да е проблем да се подготвим, но Гершон е известен като майстор и в психологическата подготовка на играчите. Българите играят изключително. Джабер има пълна свобода в играта и контролира добре стрелбата си,” каза Ивкович. „Този мач трябва със сигурност да го спечелим. Срещата в „Београдска Арена” започва в 21.30 българско време и ще бъде предавана пряко по сателитния канал “ТВ България”./БЛИЦ