Членът на управителния съвет на Българската федерация по баскетбол Тодор Иванов подаде оставка. Това се случва ден, след като си тръгна и изпълнителният вицепрезидент на федерацията по баскетбол Иван Ценов.

"Не желая да взимам решения под натиск, ултиматуми и манипулации. Решения, които всички сме убедени, че са в полза на един, два клуба или заради егото на дадена личност, а не в полза на баскетбола. Не мога да участвам в заседания, които се превръщат в монолог, а липсва диалог и уважение. Не ми е приятно да слушам обидни квалификации към и за хора, които са от години в баскетбола.
 
През тези 12 месеца, в които съм член на УС, видях и чух неща, които не отговарят на възпитанието ми.
 
И, за да няма спекулации с оставката на г-н Иван Ценов, ще кажа, че още в началото на лятото уведомих колегите от УС, че си подавам оставката, но ще изпълнявам задълженията си до назначаването на Общо събрание, защото за мен присъствието ми в ръководството на българския баскетбол е кауза и гласуването ми е било безкористно.
 
Уви, заседанието във вторник ме убеди, че няма смисъл от участието ми, защото, както казах по-горе, липсва диалог и нещата ще стават все по-нелицеприятни. Има и още много причини за окончателното ми решение, но няма смисъл да ставам досаден да говоря за неща, които голяма част от хората в баскетбола ни знаят, но по една или друга причина пренебрегват и премълчават.
 
Реших точно днес да оповестя решението си, защото е годишнина от рождението на един от най-великите българи - Георги Бенковски", се казва в моивите за напускането му.